Semua benda naik, hujan je yang turun!



Haishhh..semua benda pakat nak naik harga.
Tol naik, minyak naik, bil elektrik naik.
Tapi harini aku bukan nak bincangkan pasal semua ni.

Alkisahnya, hujung minggu lepas aku dan si dia takde nak buat apa di rumah. 
(Jarak rumah sewa aku dan si dia cuma 2 minit kalau jalan kaki..memang dekat giler.)
Kitorang pon pergilah ke Mesra Mall yang 5 minit je dari rumah kitorang.
Saja jalan-jalan sambil nak tengok wayang ada cerita apa.
Dah lama kitorang tak tengok wayang.

Mesra Mall ni tak banyak movie yang masuk pon sebab TGV nya ada 5 hall je.
Aku dan si dia pon decide nak tengok cerita Police Story 2013 lakonan Jackie Chan tu.
Selalunya aku dan si dia beli standard seat je. RM11.
Murah 2 ringgit dari preferred seat yang RM13 tu.
Kitorang memang cheapskate pon. :p

Contoh seating. Standard seat row A to E. Preferred seat row F to J.
Kitorang nak pilih seat di row E sebab standard row yang paling atas.
Tapi bila kak kaunter tu klik, harga tiket tu RM13 jugak.
Patutnya RM11 je.
Aku dalam hati pikir, mungkin kitorang silap kot.
Kitorang pilih seat di row D pulak. Harga still RM13.
Ishh pelik betul.

Aku pon tanya, 'Bukan patutnya 11 ringgit ke kak?'
Akak tu jawab, 'Harga tikat wayang dah naik la dik. Sekarang standard seat dah 13 ringgit.'
Aku tak puas hati dan tanya lagi, 'Eyh, abes tu untuk preferred harga brapa pulak kak?'
Akak tu jawab, 'Sekarang dah  15 ringgit.'
Dalam hati aku, 'wt*$%&@!!!'
Apa kessss tengok wayang kat Kerteh pon RM15??

Tiket wayang baru naik harga ke uolls?
TGV lain pon sama ke?
GSC macam mana pulak?
Aku baru tauuu..memang rasa membara di dalam hati ini..
Memanglah bukan satu keperluan.
Tapi tak patutlah naik harga sampai 2 ringgit.

Hmmmm..kesimpulannya, taraf hidup semakin meningkat.
Duit gaji je yang tak meningkat. sob3.


30 lovebirds:

  1. dah naik harga??? punya lama tak g tengok wayang.. adoi.. putus mood nk g minggu ni.. huhu
    ada jodoh, kite jmpe kat sane yer.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pon da lama xgi..skali pegi da naik harga..huhuhu
      klu gini tgk cerita yg konpem best je la pasni..hehehe

      Delete
  2. Omakhaih ! Wayang pun naik juga ?? Memang beli CD jela.
    Kang beli pirate CD , salah pula dikabornyaaa. Y___Y

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahhhh..xmampu dah nk tgk wyg selalu..huhuhu
      kita join contest nuffnang laa..boleh dpt free tix..hehe

      Delete
  3. da sebulan lebih xtgok wayang ni so tatau la brape da naik..huhu...tp cik fadh ni punyo la kuno, kalo tgok wayang xtau plak ade standard ade preferred..haha sengal kan ! salu main pilih seat nk duk atas2 je..kalo ade seat couple mmg amik seat couple..tp seat couple mmg mahal skit la kan..hancusss duit ! haihh !

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgv ada cani..gsc kite xsure..dulu sllu nk dok atas2 gak..bila da tau amik yg standard aje..hihihi

      Delete
  4. dah lama tak tengok wayang..ishh naik harga jugak ke?alamatnya tak payah tengok wayang pasni kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulahh..dulu asal boring je tgk wyg..skrg kena control skit..heheh

      Delete
  5. Semua naik skrg ni, sayur pun naik harga 20% tau..hmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. serious? adus..ni lagi terasa..sbb brg mkn,,

      Delete
  6. siyesly?? mak ai..cmne ni..da la tgv tu tmpt fav..huhu..mmg sume naik ek skg...makin terase ke-stress-san nye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah ayue..semua naik skrg nii..huhu

      Delete
  7. licha salu pilih E. hehe.. dduk tengah

    ReplyDelete
  8. ehem2..nk jd org 1st wish congrats sbb menang giveway mila kamil tu..
    hehe..congrats tau!

    ReplyDelete
  9. tgk vcd cap lanun la jwb nyer heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tu la..camne nk boikot lanun..tiket wyg mahal nau..huhu

      Delete
  10. rasanya naik sbb last week azie p TGV harga RM13 dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah azie..akak tu ckp lam 2 mgu lpas dia naik..huhuhu

      Delete
  11. air mata pun nak turun gak ni. .

    ReplyDelete
  12. weekend lps tgk wyg kt GSC ecm hrge 12rgt,,,xtw la hrge lame ke br sbb dh lame sgt xtgk wyg,huhuhu,,,,but my frez ckp cm mhl dr beseeee jee....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aishh..sdihnya klu gsc naik juga..sob3

      Delete
  13. Replies
    1. kann..moga2 murah rezeki tahun ni :)

      Delete
  14. Takleh tgk wayang la cenggini..sebab da naik rega..jimat2..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..kena control2 dah la..crita yg mcm xbest xyah tgk aa..huhuhuh

      Delete

 

online shop

Followers

hello me