Lembaran ketiga di Tahun 2014





Kita dah melewati hari ketiga di tahun 2014.
Macam mana tahun baru korang..Awesome tak??

Harini baru aku berkesempatan nak pikir pasal new year resolution.
Mana tak nye..New Year pon aku kerja.
Teganu mana cuti babe! huhuhu
Di hari cuti ni baru dapat berfikir dengan tenang untuk azam baru. 

Yang pasti 2013 telah meninggalkan kita dengan 1001 cerita pahit dan manis.
Untuk aku, semestinya menjadi tunangan si dia menjadi kenangan yang paling manis. :)
Aku bersyukur kepada Tuhan atas semua limpah kurniaan-Nya.
Kesihatan yang baik, kasih sayang dalam keluarga, sahabat-sahabat yang setia, serta kewangan yang semakin stabil.
Alhamdulillah.

Untuk tahun 2014 pula, aku dapat rasakan life aku akan lebih hectic lagi.
Dari segi personal life  dan working life. Dah terasa dah aura-aura kesibukannya.
Antara 3 perkara penting yang bakal berlaku pada tahun ni. :


March-May : First ACD. Di company aku bekerja, kitorang ada annual assessment yang kitorang panggil ACD. Setiap orang wajib untuk buat assessment ni. Kitorang akan disoal mengenai skill group masing-masing. Skill group aku adalah Electrical. Tahun ni adalah assessment aku yang pertama selepas lebih satu tahun bekerja di sini. Memang sangat berdebar. Tambahan pula ACD ni memainkan peranan besar untuk KPI dan career progress. 

May : Getting married. Bulan yang paling aku tunggu-tunggu sekali untuk mengikat hubungan yang halal. Sekarang dah mula sibuk untuk persiapan majlis nanti. Semoga urusan kami dipermudahkan dan jodoh kami dipanjangkan. :)

September & December : Project Installation. Yaa..ini pon satu lagi hal kerja. Project installation memang phase yang paling penting dalam setiap project. Masa ni lah nak tengok segala penat lelah kita buat paper work terbayar. Dapat tengok semua yang kita tulis dalam paper work masa buat phase Engineering dulu dapat direalisasikan. Aku tak sabar nak tunggu masa ni sebab tu sekarang kena kerja keras. hukhukhuk. Semoga di permudahankan kerja di laut nanti.



Disebalik 3 perkara utama ni, aku yakin ada banyak lagi yang akan muncul di tahun 2014. 
Apa-apa pon, I am ready to face 2014!

Semoga 2014 menjadi tahun yang hebat untuk kita.
Selamat tahun baru untuk semua! :D








26 lovebirds:

  1. selamat tahun baru 2014 dan salam jumaat :)

    ReplyDelete
  2. Yeayyy ! Dah nak kawen dah orang tuuuu. :D

    ReplyDelete
  3. Selamat Tahun Baru Faezah..semoga segalanya berjalan lancar seperti yang dirancang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin..selamat tahun baru juga CZ :)

      Delete
  4. Selamat Tahun Baru Faezah :)

    Moga dipermudahkan segala urusan awak.. Amin..

    ReplyDelete
  5. Tak terlewat rasanya nak ucap, selamat tahun baru :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. awal lg ni..hehe
      slamat thn baru juga IM :)

      Delete
  6. Electrical ke faezah ni...hehe..i'm Mech!
    Best of luck tau untuk ACD n installation tu..
    n..moge urusan kawen awk n sy dipermudahkn..hehe..amennnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminnn..tq yer ayue :)
      yeyeh! sama2 budak engineering jugak ke kite ni! hehe

      Delete
  7. happy new year and all the best utk tahun 2014. :D

    ReplyDelete
  8. all the best for your future ye :) licha singgah BW kat sini

    ReplyDelete
  9. mesti xcited kan nk jd pengantin baru.. smoga dipermudahkan segalanya...

    ReplyDelete
  10. Heppi new year. Moga tahun baru membawa 1000 keberkatan. amin

    ReplyDelete
  11. Happy twenty forteen.Hopefully tahun ni lebih banyak kenangan terindah :)

    ReplyDelete

 

online shop

Followers

hello me