Nak kahwin pon stress ke?


Hai hai b2b. :)
Macam mana preparation korang?

     Ada masa 4 bulan ++ untuk aku buat preparation. Masih banyak yang belum siap. Sampaikan kain untuk tempah baju nikah pon belum sempat cari. Dah macam kes kronik dah ni. Tailor awal-awal lagi dah pesan suruh hantar kain awal. Salah sendirilah kalau baju lambat siap nanti. hukhukhuk

     Kadang-kadang rasa stress, sibuk dan tak sempat nak buat semuanya. Dengan kerja hakiki di office, outstations, travel balik kampung dan macam-macam lagi. Badan rasa penat dan tak semangat. Balik rumah rasa nak berbaring dan berehat je. Tak produktif langsung. Bila tengok calendar, jadi stress pula. Hari bahagia semakin dekat. 

Korang pernah tak rasa macam tu?

gambar hiasan


     Bila dah hari-hari rasa tak bertenaga dan bersemangat, aku pon terfikir tak boleh jadi ni. Kalau-kalau hari-hari tak larat, bila nak siap kerja. Aku rasa aku perlukan supplement tambahan untuk menambahkan tenaga. Supaya aku tak cepat keletihan, stress dan lebih bertenaga untuk buat semua kerja yang perlu disiapkan. Aku pon cari info dan terjumpa Vitamin B Complex. Semua khasiatnya sama seperti yang aku perlukan.


Khasiat Vitamin B Complex.
  1. Menambah tenaga
  2. Mengurangkan stress
  3. Melambatkan proses uban di rambut
  4. Membantu meningkatkan konsentrasi
  5. Penting untuk pembentukan aktiviti sel & genetik (sesuai untuk wanita mengandung)
  6. Mencegah anemia dan darah tinggi (sesusi untuk wanita mengandung)

     Aku baru je mencuba Vitamin B Complex ni. Dengan izin Allah, rasa letih yang aku rasakan setiap hari semakin berkurang. Emosi pon semakin stabil. Dah tak stress lagi. Si dia pon lega. Sebab kalau stress aku suka mengamuk-ngamuk dengan si dia. huhuhu. Selain tu, aku ada baca juga, dalam Vitamin B Shaklee ni ada asid folik. Sesuai sangat sebagai persediaan untuk yang bakal berkahwin. 

     Kalau ada yang merasai simptom-simpton yang aku rasa ni, mungkin korang boleh cuba ambil Vitamin B Complex. Aku juga nak bagitau, korang boleh dapatkan Vitamin B Complex Shaklee secara PERCUMA!! Haaaa..nak tau macam mana? Boleh klik SINI. :) ..Kenapa aku pilih untuk hadiahkan Vitamin Shaklee? Sebab aku yakin dengan kehebatannya dan nak orang lain pon merasainya. :)




29 lovebirds:

  1. kita pun stress..tapi stress benda yang lain..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak..yna stress nape lakk? sama2 kita cool down ^^

      Delete
  2. waaaa...sy pon ade amik shaklee jugak but amik VITA-C ngn esp je....kalau awk dah cakap B-Com ni hilangkan rasa stress and letih...nak jugak laaaaa sbb hari2 stress dgn keje hehehehe B-)
    btw mudah2 an persiapannye lancar nanti~~~ weee :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dila! so far ok..try la awak..sy pon pegguna esp, vit e n vit c yg setia..br tmbah vit b complex sbb stress..heheh

      Delete
  3. Replies
    1. anies..yup2..kena cool down..nnt gelabah..hehehe

      Delete
  4. azie pnh rasa sebelum ini..mmg stress bila byk bnda tak setel lagi..yang penting jgn kelam kabut nnt sume tk menjadi..list2 mne yang penting kene buat dulu..
    inshaallah pasti boleh faezah... chaiyokk

    ReplyDelete
    Replies
    1. chaiyok2..tq azie..lepas ni nk kena buat check list yg lebih details lg.. :)

      Delete
  5. nk kawen mmg stress pae..seme nk fikir kan..lek2,,list down ikut priority..pastu buat satu2,,dah siap tick..tau2 dah siap seme bende..hihi..good luck..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..btul kak imm..semua kena pikir..tak tau nk yg mana dulu..tq for the tips kak imm :)

      Delete
  6. Salam Faezah, kalau nk kurangkan stress merancang perkahwinan, layarilah www.iKahwin.my
    Kami sediakan wedding checklist, wedding calculator dan faezah boleh cari vendor2 yang bersesuaian mengikut cita rasa faezah.
    Jadi kalau free-free, jenguk-jenguklah

    www.iKahwin.my

    ReplyDelete
  7. Kena enjoy dear untuk preparation kawin ni...ljgn stress k...

    ReplyDelete
  8. mmg stresssssss..da cube ntuk relax..kejap je la tp..pastu jd blk..haha..itu 4bln..klu sebln cmne agknye..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah..kannn..lepas tu jd balik..mmg byk kerjanya..sama2 kita chaiyokk..ayue pon lg 4 bulan kan?

      Delete
  9. Kahwin tu patutnya hal yang menggembirakan. Tapi, bila datang bab bajet perkahwinan, terus mendatangkan stress.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..kaum lelaki mesti lebih stress kan..

      Delete
  10. Chaiyook2 fizah..kuatkn smgt..enjoy je laupun stress..gudluck ea ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq ifnir! lama xdgr cerita ifnir :)

      Delete
  11. Owh.. nak kahwin dah ye.. tahniah.. tahniah ^_^

    ReplyDelete
  12. akak skang ni tengah prepare menda-menda kecik.....ngah complete kan checklist...harap-harap tak ada yang tertinggal huhu....hope faezah dapat manage dengan baik tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. iA kak wawa..da tggal lg 4 bulan ni..da kena buat checklist yg lebih detail lg :)

      Delete
  13. hi Faezah ! i was enjoy reading ur baby blog...dpt share lots of b2b info. mmg stress la nak kahwin ni.sobsobs.
    will wait ur next post :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi adibah! thanks sudi baca my entries..yup mg stress..tp hopefully semua ok :)

      Delete

 

online shop

Followers

hello me