Makeup Artist a.k.a Mak Andam Sekitar Utara (Pulau Pinang, Kedah, Perlis)


Sebagai pengantin yang menjadi perhatian utama, persiapan untuk diri memang penting.
Dari hujung rambut hingga ke hujung kaki, memang nak semua yang cantik.
Maklumlah sehari je nak jadi pengantin. 
Selain dari  baju dan kasut, makeup pon memainkan peranan penting.
Pilihlah yang terbaik di mata anda.
And of course mengikut ketebalan poket anda juga. hihik

Aku baru lepas survey MUA dekat area utara ni.
Mungkin kalau korang pon tengah mencari MUA juga, boleh tengok-tengok hasil kerja mereka-mereka ini.
Walaupun mereka di utara, rasanya semua MUA ni menerima job di seluruh Malaysia.
Bolehlah korang riki-riki dengan tuan punya badan k!

Fynahereblog
Lokasi: Baling, Kedah.

Fyna  adalah antara MUA yang famous bukan setakat di utara je.
Ramai yang luar dari utara pon memilih Fyna.
Booking dia memang cepat sangat penuh.
Dia open for booking hanya beberapa bulan sebelum.
Once dia dah open for booking, memang cepat sangat penuh.
Kalau korang berhajat nak gunakan perkhidmatan Fyna, memang kena selalu tengok page dia.
Hasil kerja tangan Fyna memang natural and sweet. :)



Syafa's Sweet Touch
Lokasi: Butterworth, Penang.

Syafa pula MUA dari Penang.
Apa yang aku tengok, hasil makeup Syafa semua sweet dan simple.
Banyak yang warna soft. Less is more. Sejuk mata memandang. :)
Suka tengok semua hasil kerja beliau.
Terutamanya untuk makeup nikah.
Sesuai sangat. :)

Hasil makeup Syafa

Ct Belleza's Touch
Lokasi: Perlis

Untuk Ct Belleza pula, aku terjumpa fanpage nya masa dok godek-godek FB.
Ushar punya ushar, terberkenan sangat dengan eyeshadow hasil kerja Ct.
Dia pandai blend warna. Cantik sangat.
Pernah chat dengan ownernya. Memang ramah sangat. 
Reply pon cepat. Tu yang penting tau. Customer's satisfaction. :)

Hasil kerja Ct Belleza. Btw, ni lah MUA nye. kecik comel je :)

Lokasi: Alor Setar, Kedah

Fynaz pula memang famous amos di Alor Setar.
Makeupnya pon natural dan sweet.
Tak tebal and tak nipis sangat. Sedang elok.
Dia akan sesuaikan dengan permintaan korang.
Korang boleh page Fynaz ushar hasil kerjanya.
Cantik-cantik belaka. :)

Hasil makeup Fynaz

Syarifah Nadia
Lokasi: Butterworth, Penang

Nadia antara freelance MUA yang terawal aku kenal.
Tapi masa tu belum pikir nak kawen lagi. hihi
Geram tengok pengantin yang dia makeup. Cantik sangat.
Nadia juga ada anjurkan kelas makeup untuk sape-sape yang berminat nak belajar teknik solekan.
Cubalah tanya dia k!

Hasil makeup Nadia

Rambang mata tengok kan.
Mula-mula tak tau nak pilih mana satu.
Tapi keputusan perlu dibuat juga.
Tapi tak syok lak kalau bagi tau awal-awal kat sini.
Tunggu lepas majlis nanti k. :)

Harapnya entri ni dapat membantu b2b yang sedang mencari MUA untuk majlis nanti.
Btw, semua gambar dipetik dari page MUA sendiri.
Kalau pengantin-pengantin di atas ternampak gambar korang kat sini jangan marah k!
Sharing is caring. ^^


Oklah. Bai :)









18 lovebirds:

  1. pnah jgk dgr psl fyna tu..mekap die cntek2..suke tgk..tp jauh sgt la pulak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayue kat kl ke? xpe..kl pon ramai mua yg terror dan cantik :)

      Delete
  2. akak tak survey pun MUA....still guna mak andam turun temurun family akak hihi...guna MUA yang sama dgn kakak2 akak yang dah kawen :)...akak paling suka yang atas sekali tu...MUA Fyna

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak wawa guna sapee? nak tau gakk.hihih
      fyna nye makeup mmg cantik :)

      Delete
  3. tq faezah..bleh wat rujukan untuk majlis belah laki nanti..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 yna..sy pon sllu refer blog awak sbb tunang sy org ipoh :D

      Delete
  4. Sya kna cri yg ipoh pnya la ni..huhu..x buat pa2 lg pun ni ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe..slow2..yana bila majlis nya? hihi

      Delete
  5. fina mekap mmg cun kan.. ritu tqah igt nk amek die gk.tp xjd..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..cunn..nak amik dia gak tp dia cpat sgt full :(

      Delete
  6. wahhh cantik cantik solekan oleh mereka.. mmg susah nak buat pilihan kannn :)

    ReplyDelete
  7. cantikkk!! buat pilihan yang bijak..hehehe

    ReplyDelete
  8. How about guys? do they need make up for wedding? xD

    ReplyDelete
  9. nk booking dia utk june thn dpn tp da full :( dia make up sgt sweet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy ponn..nak amik utk nikah nnt..but da full :(

      Delete

 

online shop

Followers

hello me