Jenis Bunga untuk Hand Bouquet

Salam hari Selasa. :)

Pernah terfikir nak DIY wedding bouquet a.k.a. hand bouquet sendiri masa majlis nanti?
Sebelum nak DIY, kenalah tau nak guna bunga apa kan.
Ramai brides yang suka guna bunga rose.
Hand Bouquet daripada bunga rose memang cantik.
Tapi sebenarnya ada banyak jenis bunga lagi yang sesuai dan cun untuk dijadikan handbouquet.

Peonies
Reception D├ęcor

Orchids

Gerbera Daisies


Hydrangeas

Stephanotis
Bouquet

Lilies
Bouquet

Ranunculus

Tulips

Hyacinth

Lilacs

Gardenias

Aku tak pasti semua bunga di atas ada tak di Malaysia.
Aku paling jatuh chenta dengan peonies.
Macam takde je kat Malaysia kan. 

Untuk engagement nanti, nak buat mini hand bouquet untuk pegang time nervous-nervous.hihi
Buat yang kecik and cute.
Maybe guna roses atau daisies.
Senang nak cari. hihi

Oklah. Till Next Entry.
xoxo

16 lovebirds:

  1. Wahhh...banyaknye jenis bunga yg sha baru je taw ni.Hee.paling suke lilies tu.Sweetnye.Tapi tu la...setengah bunga tu susah nk dapat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lilies simple but manis je bile tgk..ssh nak dpt kan certain bunga tu..

      Delete
  2. Yg bunga 3 bln,hyndrageas tu sangat cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu ad kat msia nnt boleh pilih utk hand bouquet :)

      Delete
  3. saya sangat sukaaaaaa hand bouquet huhuhuhu!! diorg cantik sgt..huhu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn gerammm..hb la penyeri majlisss

      Delete
  4. cantiknya kan..
    ros terlalu cliche sgt kat msia ni, tapi nak buat mcamana dah benda tu jek yang ada kan..

    yna pon prefer peonies dgn ranunculus tu..

    tapi sure takde jual kat sini..hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn peonies cantek sgttt..tp boleh tgk je la..hihi

      Delete
  5. ifnir suke bunge lily tuu..hihi..time kenduri haritu,wedding planner buat bunga lily kt ifnir.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. best gile..wedding planner bg fresh flower^^

      Delete
  6. fiqa guna rose je sbb byk bnga xde kt malaysia nih huhu tp kalau tulip lawa gk hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupp..klu guna rose mmg paling selamat..sbb rose konpem cantek n sweet^^

      Delete
  7. bestnya time tunang dah ada bunga tangan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. konon nak fresh flowerr..tp xdpt..kakak kite buatkan guna lebihan bunga hantaran je :(

      Delete
  8. akak tak terfikir lagi pasal HB...teringin fresh flower...tapi rasa macam susah je...nanti tengok lah cam mn...kenduri akak next year :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann..teringin fresh flower..but kena ready last minute..kak wawa bulan bape majlis?

      Delete

 

online shop

Followers

hello me