Wedding Ideas: Wedding Cakes


Hi dearies! :)

Sekarang aku tangah mencari-cari wedding cake yang sesuai.
Nak kena order awal sikit. 
Kalau last minute nanti orang tak nak ambil order.
Kakak aku dah setuju nak sponsor cake. *me is sooo happy*
Tinggal pilih design dan tempah. hehe

Tapiiiii..bukan senang tau nak cari baker yang boleh buat cake impian kita.
Kat Penang aku belom jumpa lagi baker yang buat cake style-style di bawah ni.
Setakat ni, kita cuci mata dulu lah yer.
Baker cake di bawah ni dari Kuantan/ Kuala Lumpur.

Jom cuci mata!
Sukanyaaaa cake yang simple dan english style cam gini. :D












Sumber:

1. Gateuxlicious
2. HS delicakes
3. FadRizal's Cakes

29 lovebirds:

  1. amboi...kemain lg keknye...huhu..lapa plak tgk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhik..berangan je ni ayue..xjumpa lg org yg boleh buat..

      Delete
  2. wow, cantek2 nyer kek.. sukerrrrr, kadang sampai sayang nak makan.
    Bila tengok rancangan sugar stats kat lifetime astro, lagi tak keruan, macam2 kek diorang buat dan sebijik real dengan barang yang ditiru

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu mmg best kan kek dorg..kagum ada org boleh buat kek real mcm tu..huhuh

      Delete
  3. 2nd kek tu lebih kurang kek akak...bukan akak yang decide nak kek camtu...tapi sebab my fren yg sponsor...akak terima je cam mn pun ^____^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak wawa, kwn akak order kat sapa? klu kat penang bgtauuu sy

      Delete
    2. kawan akak Syura Homemade...tapi dia perlis...masa akak tu...dia bersusah payah bawak dari Perlis...tapi akak xtau dia accept order tak kalau untuk location Penang...nanti akak tanya dia

      Delete
    3. dah ushar page dia..camne laaa dia bawak kek akak ke penang..tp kek dia mmg cantik la kak wawa..klu2 dia sanggup mai penang btau sy ek :D

      Delete
  4. Dear kalau boleh jangan beli kek frosting..
    Memang cantik tapi x sedap.....

    ReplyDelete
  5. azie kalau dapat kek mcm ini memang sayang sekali nk potong apatah lagi nk mkn..hahaha
    tapi pastikan rasa kek itu sodap n sama cantik dengan designnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu boleh nk bia je kat situ sbb cantik..btoi azie..rasa n rupa kena seiring..hehe

      Delete
  6. hai cantik2 sungguh kek ni. sayang nk mkn..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi kannn..rasa nak amik gambar je..

      Delete
  7. cantik dan nampak semua sedap :) terliur plak tngk.. hihi

    ReplyDelete
  8. Cantik kek-kek. Harap-harap dapatlah kek yang diidamkan itu ya.

    ReplyDelete
  9. Makin scroll ke bawah, makin tak tahu nak pilih yg mana satu! Semua lawa-lawa! Huhu.

    ReplyDelete
  10. cantiknya kek2 tu.. geram tgk.. masa kawin haritu xde pun potong2 kek.. jimat..hehe

    ReplyDelete

 

online shop

Followers

hello me