Atkins Diet: Nak buat ke tidakk?


Ramai betul yang buat Diet Atkins sekarang. 
Turun  berkilo-kilo pulak tu. 
Mak Jemah jeless tau! :p

Diet Atkins memang orang suka sebab dapat turunkan berat badan dalam masa yang agak singkat.
Bayangkan, ada yang baru buat Diet Atkins sebulan dah turun 10kg. 
Cepat gila kan?!
Tapi semua tu ikut badan seseorang jugak.
 Ada yang turun 5kg je.
Tapi for me, bukan senang tau nak turun 5kg ponn!!

Haritu masa jaga makan, berat dah turun dalam 3kg.
Lately busy kerja, main tibai je makan apa yang ada, berat dah naik balik.
Huwaaaa :(



Tinggal lebih kurang 2 bulan saja lagi nak kawen.
Sekarang ni, dah mula rasa tergedik-gedik nak buat Diet Atkins pulak.
Cuma takut hati ni tak kuat je.
Almaklumlah, Diet Atkins ni mula-mula boleh makan 20gram karbohidrat sahaja.
Dengan tekak Melayu aku ni, mampukah tak makan nasik berhari-hari... huhu

Apa-apa pon, kita cuba dulu.
Nak buat diet macam Kevin Zahri, rasa macam tak sempat dah.
Hopefully menjadi dengan Diet Atkins.
The key is 'Be Discipline!'

Doakan aku cepat kurusss dan selimm yer kawan-kawan.
Nak cantik jugak masa hari bahagia nanti. *winkwink*
My Atkins Diet journey will start tomorrow.
Harini kita habiskan dulu semua roti dan buah-buahan yang dah beli.

Wish me luck kawan-kawan! :D
Nak lost 10kg lagi!!!

37 lovebirds:

  1. ehee. ramainya nak diet skrg .. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang geng-geng nak kawen bln 5 kot bella..kenduri xlama dahh..eheee

      Delete
    2. ye tau xpe faezah.. tp diet atkins ni mcm mane??

      Delete
  2. Set kurus shaklee kan adee..ngehngeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak immmm..haruslaa..sambil2 tu mkn lecithin n alfalfa jugok..hehehe

      Delete
  3. Chaiyok.. u can do it.. yang penting kena kuatkan semangat..

    ReplyDelete
  4. ape ke benda diet atkins tu? eh?

    ReplyDelete
  5. Hopefully bjya yer...ingt utk disiplin tau ;)

    ReplyDelete
  6. Tak larat nk berdiet atkins... Tekak melayu minta nasik sokmo... Hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sara,,kite boleh xmkn nasik...tp borink asyik tgk ayam n telur je..huhuhu

      Delete
  7. buat slow2 tau...jgn terus drastik tak makan semua yang tak boleh dalam atkins...takut badan tak boleh terima...buat slow2...bila dah rasa ok...mesti rasa mudah je atkins ni :) good luck tau....mesti puas hati

    ReplyDelete
  8. gudluck faezah ! i know u can do it !!! fadh dulu diet atkin trun 4kg tau..tp 2 minggu je diet., pastu xlarat dah..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq cik fadh..pastu cepat naik balik x cik fadh?

      Delete
  9. pasti boleh faezah..

    azie before kahwin haritu turun 5kg je tapi lepas kahwin itulah yang kene maintain sebab selalunya lepas kahwin cepat naik hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe btoi tu azie..nk maintain lg ssh dr nk turun berat..huhuhu

      Delete
  10. walaupun tak berapa mkn nasik sgt, tp tak mampu nak ikut diet atkins tu..hehe..
    all da best faezah..caiyok..caiyok..
    nanti bleh selim melim la..hehe

    ReplyDelete
  11. Wah2 nk diet...semoga berjaya ye...cik mah dulu xmenyempat nk diet...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik mah xdiet pon dah cantek da pakai baju kawen :)

      Delete
  12. Akak baru 1st time dengar pasal Diet Atkins ni.. Apakah tu? Huhu.. Ketinggalan jaman sikit.. Huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. diet xmkn carbo kak..mkn protein je :)

      Delete
  13. all the best dear! :)
    nti lepas pantang nak try jugak.. hehehe

    ReplyDelete
  14. mun pun first time dengar diet atkins ni...apa ni?

    ReplyDelete
  15. bestnya nk kawin. hehee
    semoga kekal hingga ke syurga :)

    ReplyDelete
  16. Tak perlulah nak berdiet sangat. Pesan dekat suami, terilah seadanya. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihih..ni bukan dia suruh..kite sendiri yg nak..hehehe

      Delete

 

online shop

Followers

hello me