Wedding Checklist: 2 months before




Pum pang pum pang.
Tinggal lagi 2 bulan.
Nervous memang tak payah cerita lar.
Sampai terbawa-bawa dalam mimpi. huhu

Dah 2,3 malam termimpi majlis kahwin jadi disaster.
Mimpi baju tak siap. Kena pakai baju kurung biasa je.
Mimpi photographer tak datang.
Harap semua tu tak terjadilah.

Aku masih tabah dan gigih follow checklist ni.
Tapi stillllll banyak yang merah.
Perkara paling kritikal iaitu borang kahwin masih belom settle.
Kerisauan ni. huhuhu


1. Date for Solemnization & Receptions
    Solemnization: done
    Her reception: done
    His reception: done

2. Theme Colour & Concept
    Her side: done
    His side: done

3. Documents, Kursus Kahwin & Jurunikah
    Her sidepending
    His side: done
    Booking Jurunikah: pending

4. Venue
    Her side: done booking. pending full payment by April.
    His side: done

5. Catering/Canopy
    Her side: done
    His side: done


6. Solemnization
    Her outfit: ready. (fitting in March)
    His outfit: pending
    Makeup: done booking
    Mini Dais: done booking. (confirm design in March)

7. Photographer
    Solemnization: done
    Her side: done
    His side: done

8. Videographer
    Her side: pending
    His side: pending

9. Reception Outfits + Pelamin
    Her side: done booking. (fitting and confirm design in March)
    His side: done

10. Doorgift
      Her side: pending
      His side: pending

11. Bunga Pahar/Bunga Manggar/Centerpiece
      Her side: pending (to DIY)
      His side: pending

12. Hantaran
      Her side: done
      His side: pending

13. Wedding Rings
      Her side: done
      His side: pending

14. Invitation Card
      Her side: booking done
      His side: booking done

15. Wedding Cake
      Her side: pending
      His side: pending

16. Handbouquet
      Her side: booking done (AAWD)
      His side: booking done (AAWD)

17. Guest List
      Her side: done
      His side: done

18. MC/Kompang/Entertainment
      Her side: done
      His side: done

19. Pengapit/Bridemaids/Bestman
      Her side: Aliaa (to buy outfit for her)
      His side: pending

20. Dresses for family
      Her side: done
      His side: done

22. Bilik pengantin
      Her side: bed sheet done. pending for decor items.
      His side: pending

23. Signage
      Her side: done
      His side: pending

24. Facial/Massage/Inai
      Facial & Massageevery month
      Inai: done

25. Honeymoon
      Flight Ticket: done
      Hotel: pending
      Visa: done

29 lovebirds:

  1. Semoga semua berjalan lancar...InsyaAllah

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. tq rina..rina..nape xleyh baca blog rinaa? sobsobsob

      Delete
  3. jangan fikir negatif ya
    harap semua berjalan lancar

    ReplyDelete
  4. All the best sayang. InshaAllah everything will run smoothly. Kita doakan yang terbaik tuk awak. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq nadia..kite doakan utk awak gak ^^

      Delete
  5. xpe faezah slow2..in syaAllah everything smooth je nnt..fadh dlu pown gini gak..skrg pown gini gak tp dah makin tenang..hehe

    ReplyDelete
  6. waaaaaa...xlama dah akak fazie.... semoga kuat dan tabahkn hati taw.... nervous tu cikit2 je... hehehehh.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..tgh tabah nak menyiapkan yang tak siap lg ni..hehehe..tq ina :)

      Delete
  7. sikit jek lagi tu..moga dipermudahkan semua ye..
    kita pun dok debar sama gak ni..haihhh..=p

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin..tq yna..hihi mana xdebarkan..dah xlama..hehehe

      Delete
  8. All the best dear...
    Tak lama je lagi tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq MH..MH pon da tak lama da kannn :)

      Delete
  9. faezah..mudah2an semua settel before majlis,betol2 makin nk dekat makin banyak yang nak kene settel & gemuruh sume itu jangan katalah kan semestinya ada..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hiiii btul tu azie..dok risau kalau ada yang tak sempat settle..hehehe

      Delete
  10. inshaaAllah dipermudahkan cik faezah.. mimpi je tu, mimpi tu kan mainan tidur. hehe.. kadang2 apa yg buat kita fikir banyak sangat, boleh masuk dlm mimpi tau. jadi fikirlah perkara yg baik-baik.. inshaaAllah takda apa-apa tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iA..tulaa..byk sgt pk..smpai nak lelap mata pon susah..huhuhuh

      Delete
  11. good luck..tapi part honeymoon tu, besnye...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..xsabar nk g jln2 pon ada gak ifnir.. :p

      Delete
  12. faezah...kt beza sehari je..tp faezah byk yg da doneeeeeeeee..waaa...sape yg ptt stress ni? huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu..jom kita wat prep ayue..ayue kretip xpe..faezah ni banyak main order2 je ni..haha

      Delete
  13. inshaAllah faezah..semoga semuanya berjalan lancar...best nye dah nak kawen...hehe

    ReplyDelete
  14. Goodluck :) tumpang happy plus excited sekali. Hehe

    ReplyDelete
  15. Salam,

    sis... utk door gift dah ada new idea ke selain bahulu?
    Hehe...to me okay jer bahulu tu... i loike...

    okay... kalau nak ada kenang-kenangan yang weols pernah bagi:
    set 1 : coklat - cover customize ikut gambar yang nak kawin ler...
    set 2 : crystal color2 ada ukiran gambar pengantin - tak tau ler apa manfaatnya. if u ask me membazir.. kalau nk buat juga untuk kenangan - buat a few untuk selected tetamu jer macam family members n close frenz...
    set 3 : ada kitab majmu syarif - cover dia special edition utk pengantin + ada limau + ada air kotak dalam paper bag tu... hehehe... yang ne paling saya suka... gempak beb...

    tak pun sis - seperti kata ustaz kazim - bagi ar CD ceramah agama - ha lagi gempak (tp yang ne saya tak pernah buat lagi sebab dah tak ada kenduri dalam masa terdekat ne... kalau ada, thinking to do so lah... nak bagi cd Pearl of Piece )... hehehe....
    btw, just my 2 cents ;p

    ReplyDelete

 

online shop

Followers

hello me