Nak Tunang?

Salam kawan-kawan.


Harini, aku cuma ingin berkongsi berita gembira dengan kawan-kawan semua.
InsyaAllah, kami akan bertunang after raya nanti.
Tarikhnya nanti aku beritahu kemudian.
Sebab ada 2 tarikh.
Confuse nak pilih yang mana satu.
Macam poyo kan buat announcement nak tunang? kikiki



Actually aku sekarang ni, bukan la gembira, excited atau tak sabar.
Aku dah gelabah sebenarnya.
Lepas raya tu dah tak lama.
Aku pulak kerja jauh dari kampung.
Lagi susah nak buat preparation. *sigh*

Aku dok pikir dari mana aku patut start dulu?

Tempah  baju ke?
Book mak andam ke?
Beli barang buat pelamin ke?
Catering ke?

Kawan-kawan semua mesti dah lalui semua ni.
Come, come, help meeee!
Yang mana patut mula dulu supaya aku tak kalut nanti?
Aku tengah plan strategi..kuikuikui


18 lovebirds:

  1. erk.. macam last minute je ni..
    tapi kalau buat simple2 je maybe sempat..
    Pape pun all the best preparation..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ dear :)
      kite buat simple2 je sbb da kesuntukan masa..hihi

      Delete
  2. congrats dear... happy for u!!!
    cepat booking semua tu... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tQ WE!:)
      Yup2, skrg tgh mensurvey untuk mekap..mmg nak booking ASAP!hihi

      Delete
  3. oooo ingatkan akak dh tunang. Yong rasa better akak cari baju dulu. tapi msa yong tunang dulu pakai baju kurung biasa je. hehe. takpun, book mak andam dlu

    ReplyDelete
    Replies
    1. blom lg yong..baru nak bertunang. tu lahh..baju rase beli ready made je..tgh survey mekap ni. :)

      Delete
  4. Hai..salam kenalan..huhu..mjlis btunang buat time cuti umum ke?klw cti umum kne buat dari skrg dh.sb mst rmai yg buat mjlis time cti umum..so tkt byk tuan kedai yg ttup order huhu..sje je bg pandangan ^_^..niwey..good luck..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup cuti umum dear, sbb tu nk booking cepat takut yg diingini org laen da amek..hihi

      Delete
  5. nina xbertunang. no idea. hehe
    tapi adik ritu. first2 dia cari cincin dulu.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cincin bakal MIL nak crikan..hihi xyah pening2 di situ..

      Delete
  6. lepas raya dah tak lame ni dear,, masa fiqa dlu 2months before tunang pergi book everything pelamin, mak andam, khemah hehe.. ni nak nikah lagi 2 bulan lebih tapi booking pelamin mak andam khemah semua belum sbb bergaduh dgn masa yg asyik tak cukup 24 jam haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. so skrg right time la kan nk booking semua.
      feyqa booking laju2 ok, nnt xnk melepas vendor yg best!:)

      Delete
  7. Hye dear...selamat berpreps. Sha sekadar bg personal opinion sha k.First of all tempah katering sebab bila buat tarikh yg ramai org pilih katering besh2 akan cepat fully booked.Nak jamu org tu paling penting. Lepas tu baru book mak andam, tempah baju, book photoG. Barang2 DIY tu boleh beli cket2 sambil survey2. Yang penting kena buat lakaran kalau nak DIY ni. Takut nanti jadi mcm sha. Beria nak DIY tapi simpan dalam kepala je. Last2 x sempat buat sorang pon xleh tolong sebab tataw ape yg sha nak. Sabo je la.

    Semoga dipermudahkan semuanya dear. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tQ sha..smoga senang proses bertunang ni.
      tu lah plan hantaran n mini pelamin nak DIY je..
      tgh pilih2 nak buat deco cemane. :)

      Delete
  8. booking pe yg penting dulu ...
    sbb , part booking2 ni lah yg pening ..
    kang da berkenan , tiba2 full plak booking
    pe pon chaiyok ..chaiyokkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ dear! will do the booking first :)

      Delete

 

online shop

Followers

hello me