Minum Collagen

Salam n Hi to all B2B! :)

Da lama tak menulis blog ni lepas entry pergi Cameron Highland hari tu.
Bila blogwalking, baru sedar ramaiiii rakan-rakan blog B2B dah melangsungkan hari bahagia.
Tahniah kepada yang da lepas! :)
Kepada yang belom lagi, jom kita buat preparation sama-sama. :p

Hari ni jom cerita pasal Collagen.
Ada benda best nak cerita dengan korang semua! :D

Aku ni bukanlah seorang perempuan yang rajin buat regime kecantikan.
Tiap-tiap hari, aku cuma pakai cleanser, toner dan moisturizer je.
Pergi kerja pon, aku jarang pakai bedak.
Kalau beli compact powder tu, sampai expired pon bedak tu tak abes.

Baru-baru ni aku terfikir nak cuba minum Collagen. 
Bila umur dah lebih 25 tahun ni, pores a.k.a liang roma tu nampak semakin obvious.
Kulit pon macam kusam  dan parut-parut jerawat lambat hilang.
Tak suka nyaaa!

Nak kulit flawles macam dia ni!

So, aku pergi la Sasa nak tinjau-tinjau apa Collagen yang ada.
Sembang punya sembang dengan amoi Sasa tu, dia recommend aku try satu Collagen ni.
Harga pon affordable dan ramai yang minum cakap berkesan.
  *amoi tu la cakap.kalau amoi tipu, aku pon tipu la.hihi*
Aku pon beli la Collagen tu.

Masa mula-mula consume Collagen ni, aku taklah menaruh harapan yang tinggi.
Sebab Collagen ni harganya murah kalau compare dengan jenama Collagen lain.
Macam NH Colla, Kinohimitsu dan yang seangkatan dengannya.

Tapi..tapiii..tapiiiii!
Selepas seminggu aku minum Collagen ni, aku dapat rasa kulit muka aku macam halus sikit. *cewahcewah*
Bila masuk minggu kedua minum, parut-parut jerawat di muka aku makin pudar.
Lepas dah consume 3 minggu, jerawat pon dah tak tumbuh lagi.
Kulit pon nampak lagi berseri. *perasan sgt ko ni weyhh*
Tapi aku rasa betul kulit jadi lebih berseri sebab ada orang office aku yang tegur. hihihi *kembang*
Rasa jatuh cintaaa sangat dengan Collagen ni!



Korang nak tau apa nama Collagen tu?




Collagen yang aku consume tu dari keluaran Lennox.
Namanya Collagen FirmUp+.

Collagen FirmUp+

Collagen tu dijual dalam satu balang besar. *korang boleh refer pic kat atas*
Dalam setiap balang tu ada 24botol kecik-kecik dan 24 sachet.
Yang dalam botol  kecik tu Collagen. Rasa dia macam anggur.
Tak silap aku ada grape seed dalam tu
Sachet tu pulak Whitening Essence.

Bila nak minum, cuma perlu tuang isi sachet tu kedalam botol, goncang-goncang dan minum.
Sangat practical. Tak perlu bancuh dengan air.
Aku selalu minum sebelah pagi sebelum pergi kerja.
Mudah dan jimat masa kan?
Dan yang paling penting, produk ni diiktiraf Halal oleh Jakim.
Tak perlu rasa ragu-ragu.

Sekarang kita cerita pasal harga pulak.
Masa aku beli, Sasa ada buat promotion.
Aku beli 2 balang dengan harga RM234.
So, satu balang tu RM117.
Sebalang tu boleh consume untuk sebulan.
RM117 untuk sebulan stok Collagen kira affordable la kan.

Kalau korang nak try, jangan risau.
Sebab aku tengok Sasa memang selalu buat promo untuk Collagen ni.
Boleh dapat dari harga RM110 ke RM130/balang.
*kat Gurdian pon ada. Tapi harga mahal sikit*

Okay, itu saja cerita dari aku.
Kalau berminat, korang try la.
Mungkin sesuai untuk korang jugak.

Kepada yang ada consume Collagen jenama yang lain, share la kat sini.
Nak tau jugak effect Collagen jenama lain.
Tak rugi berkongsi. Semua pengantin nak cantik kan?! :D


Till Next Time!
xoxo




5 lovebirds:

  1. sama la..saila paling mls nk mekap..huhu..kita minum gak cocoa collagen..2thn lbih dah saila minum,mmg lain sgt bila dah consume :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan dear..saila consume brand apa?

      Delete
  2. hahaha.. dulu-dulu minum.. bile ingat nak minum.. kalau tak ke laut.. skang langsung tak.. sebab anis tau kulit anis ni mmg xmakan saman ngan collagen.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. uishh tu yg seronok klu xminum pon kulit dah ok..huhuh

      Delete
  3. hurmm. macam menarik jaa. tp skg ni nina rasa mcm dah banyak sgt benda y nina makan. dua produk jea nina guna. herbalife dan shaklee. tapi, satu2 produk tu. dekat 6 jenis kot nina ambik. wawawawa

    ReplyDelete

 

online shop

Followers

hello me