Wedding Review: Hantaran Dari Pihak Perempuan


Hi lovelies!



          Hantaran. Pada mulanya, aku rasa macam taknak je buat hantaran. Hantaran ni meremehkan dan pakai banyak duit. Especially bab nak menghias. Tapi husband nak hantaran. So, buat ler juga. Hantaran kami 7 berbalas 9 dulang. Lebih 2 dulang dari masa bertunang dulu. :)

          Untuk hiasan hantaran, mula-mula nak beli dulang dan hias sendiri. Tapi bila pergi Terapuri Bridal, terjumpa dulang yang disewakan. Siap dah berhias lagi tu!!! Terus cepat-cepat tanya Jimi. Sebab aku ambil banyak service kat butik ni, Jimi kasik diskaun sikit. Sewa RM20 sebekas. Terus confirm terus masa tu juga nak sewa 9 dulang. So, total damage untuk hantaran jadi RM180.Weeeeehu!

          Mungkin bagi sesetengah orang, harga ni mahal sebab dulang tu tak dapat balik pon. Lebur macam tu je. Tapi sebab taknak bersusah-payah, aku sanggup sewa je. Kalau nak buat sendiri mau keluar budget RM500 jugakk untuk dulang dan bunga yang cun-melecun. Lepas kawen, dulang hantaran tu simpan je bawah katil. Aku pon anak bongsu. Takda sape nak recycle lagi. Baik ambil langkah jimat dan senang hati sebab tak payah nak hias hantaran. Sehari sebelum nikah pon relaks je sebab tinggal nak letak hantaran atas dulang je. hihi

           Bawah ni ada gambar satu per satu hantaran aku untuk si dia.

Sirih Junjung hasil air tangan kakak ipar tersayang. Recycle lebihan bunga masa bertunang.

Wallet. 

Cincin Palladium untuk si dia

Jam Tangan

Set Wangian. Beli di Sogo. Sila beli masa sale. Murah dari tempat lain!

Iphone 4s. Casing je. Iphone dah pakai dua bulan awal.
Letak jugak sebab last minute tak sempat cari nak cukupkan 9 hantaran. :p

Kemeja 

Agar-agar Kering. Sponsored by kakak ipar.

Kek Lapis sponsored by BFF.



9 lovebirds:

  1. Pae...sy dari dulu lg nak wt tutorial DIY hantaran bertunang...tp tak tersempat....sebab pic 1 1... :( tolong bg semangat!sy DIY hantaran bertunang total damage RM150++...5 dulang sbb 2 dulang makcik sponsor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat2 buat aini! sy nak baca :DD

      Delete
  2. eh sis da tawen ye..tahniah!selamat pengantin baru :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah 3 bulan nana! tq..doakan kami :))

      Delete
  3. suka pulak azie tgk bekas hantaran itu..
    nice
    colour pun naik seri..

    ReplyDelete
  4. nak senang mmg sewa atau upah orang je...kalau kita sendiri jd pengantin kita sendiri nk buat hantaran mmg stress le nanti huhu

    btw, bekas hantaran ni so sweet!!

    ReplyDelete

 

online shop

Followers

hello me